Arkiv

Opprettet i november 1994 av Rine Negård. Butikken har vært drevet i 25år, og holdt først til på Klosterfoss, men ble for en del år siden flyttet inn på Herkules kjøpesenter i Skien.

Bedriften reparerer, lager og selger alt i gull og sølv. Klosterfoss tar derfor inn ødelagte smykker, lager personlige smykker samt. selger egenproduserte smykker og smykker fra leverandører. Det er dessuten viktig for bedriften å skille seg ut ettersom det ikke er en kjedebedrift. Butikken tar derfor inn smykker fra en rekke ulike leverandører og har et bredt utvalg med smykker!


2019-07-15 09:57:08

Rine Negård - Sjef og eier av Klosterfoss Smykkeverksted

Rine vokste opp i bransjen ettersom hennes far, Cato Negård jobbet som selger i gullsmedbransjen. Hennes foreldre eide Herkules gull og sølv, og i ung alder begynte hun å jobbe der. Hun har vært lærling hos Harsheim A/S, og jobbet på verksted i Felumb i Larvik. Hun var ferdig utdannet sommeren 1994 og startet Klosterfoss smykkeverksted i november samme året som kun 22 åring. Hun har senere tatt diverse kurs gjennom gullsmedforbundet som for eksempel diamantkurs, nybegynner og viderekomne fattekurs på Pluss skolen i Fredrikstad. Hun har også vunnet Leonardo Da Vinci stipend der hun jobbet tre måneder i Tyskland. Hun har også hatt 2 lærlinger.Kristin Dalen -  Ansatt for Klosterfoss Smykkeverksted

Kristin er 25år og kommer fra Skien. Hun har tatt en Bachelor i Folkekunst og Master i Tradisjonskunst på Universitet i Sørøst-Norge. der hun i begge fordypet seg i metallarbeid og smykkedesign. Privat har hun sitt eget lille verksted der hun designer og lager sine egne smykker som er inspirert av kultur og tradisjon. Disse smykkene vil etter hvert komme i salg i butikken vår! Jeronica Negård Sætervik -  Ansatt for Klosterfoss Smykkeverksted

Jeronica er 19år og er fra Skien. Hun er nylig ferdig på videregående med en spesialisering innen for kunst, design og arkitektur. Hun har hatt mye fag innenfor foto og grafikk, og har derfor ansvar for sosiale medier. 
Anne Line S. Hørtha -  Ansatt for Klosterfoss Smykkeverksted

Anne Line er 28 år. Hun er utdannet gullsmed og filigransarbeider. Hun jobber mest med reparasjoner, smykke bestillinger og søljer. 


2019-07-10 11:15:52

Vi hos Klosterfoss er utdannede gullsmeder som elsker å være kreative! Derfor elsker vi når kunder ønsker at vi skal lage et helt personlig smykke til dem. 

Dette er noen av smykkende vi har laget for kunder tidligere :


Gull i vann

Kunden ønsket å få smeltet gull i vann, slik at smykke fikk en spennende tekstur og form. Dette er en litt vanskelig oppgave ettersom det er vanskelig å kontrollere formen på anhenget. Anhenget ble tilslutt vellykket og en zirconia stein ble festet i midten av anhenget. Kunden ble kjempefornøyd og fikk med seg et personlig smykke hjem som virkelig ingen andre har samme av!


Smelte om gifteringer


Kunden ønsket å smelte foreldrene sine gifteringer sammen til et anheng. Vi hjalp med å tegne samt planlegge anhenget, deretter smeltet vi ringene inn i en hjerte form som kunden ønsket. Anhenget ble pusset og fikk avtalt gravering. Enda en kunde som ble veldig fornøyd, og fikk brukt gammelt gull og lagt det til noe kunden kan bruke uten å miste sin betydning. 


Sølvbestikk


Kunden ønsket å gjøre noe med noe gammelt sølvbestikk. Dette tok Klosterfoss på strak arm! Bestikket ble derfor forandret til noen spennende og veldig unike armbånd. Dette er noe vi også produserer og selger i butikken. Det er utrolig spennende og hvert smykke blir veldig unikt. 


Er du også interessert?

Kontakt oss eller kom innom vår butikk da vel!

Mail:   rinegaa@hotmail.com

Tlf:      +47 92 22 65 61


2019-07-10 09:50:49

Klosterfoss Smykkeverksted selger egenprodusert, men er også forhandler for mange ulike leverandører! Vi klarer derfor å få bestilt inn fra våre leverandører, og det er derfor bare å kontakte oss om det er noe spesielt kunder vil ha!

Dette er våre leverandører og deres nettsider:


Det er nå over 100 år siden den driftige gullsmeden, Einar Christophersen, grunnla den første lille sølvsmia i Sandnes. Innovative løsninger, kloke beslutninger og dyktige håndverkere har ført bedriften frem til å bli en av Norges mest respekterte leverandører til faghandelen i Norge.

Fra hovedkontoret i Sandnes leveres det en jevn strøm toppkvalitets produkter  til anerkjente gullsmeder over hele landet. Her finner du både «kortreiste» smykker som er designet og produsert “fra bunn av” i Norge og du finner varer fra velrennomerte produsenter ute. Felles for de alle er at det er klassiske varer av høy kvalitet som sluttbruker skal ha glede av i mange år.

Christophersen.no


COEUR DE LION ble grunnlagt i 1987 av Carola og Nils Eckrodt. Det har vokst år etter år, og står for fargeoverbærenhet, en kjærlighet til livet og demokratisk luksus som er rimelig for mange mennesker. I dag har Stuttgart-staben 150 ansatte, hvor 145 er kvinner. Smykkene selges i 30 ulike land og er håndlaget i Tyskland.

Coeur.deDECO ECHO lager mange spennende og organisk smykkeformer. De holder til i Polen og er en leverandør vi har solgt i butikken lenge.

Decoecho.pl


SMYKKEVERKSTEDET EMBLA produserer sølv- og emaljesmykker. Vi har egen butikk i Risør, samt at vi selger til gullsmeder, husflid og gallerier over hele landet. Designansvarlig er Asta Gautland Andersen. 

Embla ble startet som et AMO-kurs i 1992, hvor kursdeltakerne fikk fagopplæring i gullsmedfaget. I dag drives bedriften av to kvinner som har vært med helt fra starten. Disse to utfører også smykkeproduksjonen selv. Bedriften har et sjarmerende verksted i forbindelse med eget utsalg sentralt beliggende i Risør.

Embladesign.noGulldia Design er en ung og moderne smykkebedrift med hovedkontor i Arendal. Grunnleggerne Silje Holthe Lunder og Hilde Margrete Sporaland, begge med lang erfaring i bransjen, startet selskapet i 2014. Silje er daglig leder med ansvar for design, Hilde er markeds- og salgssjef.

Siden oppstarten har Gulldia Design etablert seg som en av de ledende innen gullsmedfaget. Trendsettende design utvikles i en kontinuerlig prosess, smykkene fremstilles etter høyeste kvalitetskrav.

Gulldia.no
 Hammerlunds Kunsthandel AS er et gammelt og veldrevet firma som ble startet i 1937. Tor Hammerlund startet opp virksomheten i Oslo. Han har selv designet og tegnet mange av produktene, som har egne symboler fra gammel tid.

 1.juli 2003 kjøpte fam. Blakkisrud bedriften, som fikk navnet Hammerlunds Tinn AS. Vi har flyttet vår virksomhet til Nannestad, like ved Oslo lufthavn Gardermoen. 

Hammerlund-Askvoll-Haugrud.com

 

Hasla er et norsk smykkemerke med en skandinavisk avtrykk og en sterk tilknytning til håndverk. Navnet på vårt merke stammer fra et familie navn i innlandet av Norge. Hvorfor vi gjør det vi gjør, kommer fra vår ekte tro på håndverk og kvalitet, og fordi vi bare er ment å lage vakre smykker som folk kan elske og ha på seg i mange år.

Haslajewelry.com


Da 4. generasjon gullsmed Elise Thiis-Evensen startet Huldresølv i 1994 hadde hun et sterkt ønske om å feire de norske smykketradisjonene og ta dem inn i en ny tid. I våre smykker finner du derfor detaljer fra gamle sølvsmedteknikker og ornamentikk. Smykkene er håndlaget på vårt verksted i Skien. Vi er stolte av vår design og vår høye håndverksmessige kvalitet.

Vårt mål er at både design og håndverket skal tåle tidens tann.

Med folketroens Huldra som muse er den norsk naturen en naturlig inspirasjonskilde for oss. Hun var sterk, kraftfull og forførende vakker.

Vårt mål er at du som bærer våre smykker skal føle deg like dan.

Huldresolv.noJoy design, etablert høsten 2000, tilbyr tidsaktuelle og mer klassiske smykker av ferskvannsperler, steiner og krystaller til fordelaktige priser. Vi har en levende kolleksjon som stadig utvikles med nye trender og farger.

Salget foregår i hovedsak gjennom et landsdekkende butikknett og via internett.

Joydesign.comSvensk smykke serie med barnesmykker. Barnesmykker til både gutter og jenter.

Kalassmycken.seLinn Sigrid Bratland er en smykkedesigner fra den lille bygda Edland, helt øverst i Vinje i Telemark.

Det nærmest minimalistiske formspråket vekker oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser, og betegnes som nordisk i sitt uttrykk. Det er ikke så rart. Den storslagne naturen, den særegne historien og kulturen hun hver dag omgir seg med, er en evig kilde til inspirasjon.

Linnsigridbratland.com


Lotta vokste opp rundt naturen, i Sør-Sverige, en provins med blomster, vilt landskap og rasende sjø, har alltid vært en dyp kilde til inspirasjon for henne. Denne takknemligheten for naturen fortsatte da Lottas unike vinger tok flyturen, og hun begynte å utforske verden.

Hennes unike reise startet 1996 da hun bodde i Tokyo. Etter å ha forlatt sin bybase, tok hun enhver anledning til å utforske Japans uberørte villmark utenfor. Hun lærte mer om ginkgo, en av verdens eldste og sterkeste trær, også kalt Silver Apricot Tree. Den vakre ginkgo bladet har et spesielt sted i samlingene som det betyr - den ensomme overlevende.

I mange år etablerte Lotta seg selv i Paris, hvor hun fant atmosfæren magisk og hun fanget essensen og mystikken i hennes design.

Lottajewellery.com 

Rabinovich er ikke kun et personligt smykkemærke, der går sine egne veje, men et ægte dansk smykkebrand, der i al beskedenhed har designet smykker til guldsmedbranchen i mere end 25 år. Vores passion er at fange drømmene, gribe tankerne og skabe dem om til smukke og feminine designs.

Vi er stolte af vores designtradition og har samtidig begge ben på jorden. Vores stil er uforudsigelig og anderledes, og vi er med på moden. Samtidig er vi traditionsbundne, tro mod vores rødder og den høje kvalitet, som er blevet vores varemærke.

Vi startede i 1990, hvor vores passion for smykker og håndværket, der ligger bag, voksede.

Rabinovich.dk


Selger alt fra gavepapir til smykkeskrin.

Riktersvendsen.no


Norges største produsent av smykkevarer i gull og sølv

Sigmund Espeland AS på Årnes er en av Norges største produsenter av smykkevarer i gull og sølv.  I gullsmed og firmagavebransjen er selskapet kjent for sitt brede utvalg av kvalitetsprodukter. Sigmund Espeland AS har i dag 32 ansatte, og vi har dermed en av landets ledende gull- og sølvsmedmiljøer.

Espeland.noVåre fargerike smykker finner du i en rekke forretninger i hele landet.  Flere husflider , gullsmeder og andre butikker forhandler våre smykker. 

Nabben brukskunst bestå av ekteparet Åse Haugen og Arne Sollihøgda. Vi designer og produserer alle våre produkter her på Hamar. Smykkene er laget i tre og keramikk. Vi ønsker å videreføre norske håndverkstradisjoner og jobber for å skape produkter med klar enkel design med et fargerikt uttrykk.

Nabbenbrukskunst.no


IZABEL CAMILLE JEWELLERY ER SKANDINAVISK SMYKKEDESIGN KJENT FOR HØY KVALITET OG ENKLE, VAKRE DESIGN.

Merket ble grunnlagt i 2008 av Ann Ulrich og Kamille Vibekke Østergaard, og deres intensjon var å skape mote smykker i sølv til rimelig pris. Alle skisser tegnes for hånd, og smykkene utvikles sammen med dyktige gullsmeder i Asia. 

Smykkene er inspirert av det fantastiske skandinaviske lyset, vakre farger og klassiske geometriske former og linjer.
Izabel Camille skaper feminine smykkekolleksjoner som gir kvinner muligheten for å leke, eksperimentere og gir frihet til å skape sitt eget personlige uttrykk gjennom smykker.Alle smykkene er laget av sterlingsølv (925), forgylling på 18K gull og alt av lyst sølv er også produsert med Rhodium. I tillegg er alle smykkene kun laget med ekte stener.


Merket fokuserer på billigere sølvsmykker med moderne og annerledes design. Smykkene er laget av sølv med vakkert design. 
Flotte herresykker! En kollektion af armbånd i materialerne onyx, tigerøje og hæmatit samt lækkert kalvelæder med veldesignede låse i stål. I serien indgår også signetringe i sterlingsølv. Smykkerne går fint til en klassisk, hvid skjorte men matcher også uden problemer håndleddets nyeste tatovering. Lad et enkelt armbånd stå alene. Lad et eller to stenarmbånd spille op til dit armbåndsur. Eller sammensæt din helt egen kollektion, som kan bæres sammen eller hver for sig. En nem måde at bringe variation i garderoben til hverdag og fest.
www.noa.dk

2019-07-10 09:22:23